Leverandør skabelon / Standard leverandør

I stedet for at skulle udfylde oplysninger som f.eks.kreditorgruppe, moms og betalingsbetingelser hver eneste gang, du opretter en ny leverandør i kreditorkartoteket, kan du i stedet oprette én eller flere leverandørskabeloner, og definere disse oplysninger på leverandørskabelonerne. Leverandørskabelonerne kaldes også for standard kreditorer.

En standard kreditor oprettes ligesom en hvilken som helst anden kreditor. Eneste forskel er en markering i feltet Standard på fanen Opsætning i kreditorkartoteket. Bemærk dog, at der ikke kan bogføres på en standard kreditor.

Opret standard kreditor

  • Åbn kreditorkartoteket under Kreditor/Kartotek/Kreditorer
  • Tast F2 for at oprette standard kreditoren
  • Udfyld som minimum felterne Konto og Gruppe, f.eks. kontonummer DK og den gruppe du normalt benytter til dine danske leverandører.
  • Udfyld f.eks. felterne Moms, Betaling (betalingsbetingelse) og Godkendt såfremt du ønsker, at disse felter skal være udfyldt, på alle nye leverandører der oprettes med udgangspunkt i denne skabelon-leverandør.
  • Markér feltet Standard på fanen Opsætning
  • Tast eventuelt F2 igen for at oprette endnu en standard kreditor, f.eks. med kontonummer EU og den gruppe du normalt benytter til dine leverandører fra EU.
  • Afslut med F3

Hvordan bruges standard kreditoren?

Når der oprettes nye kreditorer, f.eks. ved at taste F2 i kreditorkartoteket, vil C5 automatisk benytte standard kreditoren som skabelon. Hvis der er oprettet flere standard kreditorer, vil C5 vise en oversigt over disse standard kreditorer, således at man kan vælge, hvilken én der skal tages udgangspunkt i.

Standard kreditor i ældre C5 versioner

I ældre versioner af C5 findes feltet Standard ikke i kreditorkartoteket. For at oprette en leverandørskabelon i disse versioner, skal man i stedet oprette en kreditor med kontonummeret standard. Det vil sige, at du opretter en leverandør, nøjagtig som du plejer at oprette kreditorer, men i feltet Konto skriver du standard.

I disse versioner er det kun muligt at have én standard kreditor.