Kundeskabelon / Standard debitor (C52012)

I stedet for at skulle udfylde oplysninger som f.eks. debitorgruppe, moms og betalingsbetingelser hver eneste gang, du opretter en ny kunde i debitorkartoteket, kan du i stedet oprette én eller flere kundeskabeloner, og definere disse oplysninger på kundeskabelonerne. Kundeskabelonerne kaldes også for standard debitorer.

En standard debitor oprettes ligesom en hvilken som helst anden debitor. Eneste forskel er en markering i feltet Standard på fanen Opsætning i debitorkartoteket. Bemærk dog, at der ikke kan bogføres på en standard debitor.

Opret standard debitor

  • Åbn debitorkartoteket under Debitor/Kartotek/Debitorer
  • Tast F2 for at oprette standard debitoren
  • Udfyld som minimum felterne Konto og Gruppe, f.eks. kontonummer DK og den debitorgruppe du normalt benytter til dine danske kunder.
  • Udfyld f.eks. felterne Moms, Betaling (betalingsbetingelse) og Godkendt såfremt du ønsker, at disse felter skal være udfyldt, på alle nye kunder der oprettes med udgangspunkt i denne skabelon-kunde.
  • Markér feltet Standard på fanen Opsætning
  • Tast eventuelt F2 igen for at oprette endnu en standard debitor, f.eks. med kontonummer EU og den debitorgruppe du normalt benytter til dine kunder fra EU.
  • Afslut med F3

Hvordan bruges standard debitorer?

Når der oprettes nye debitorer, f.eks. ved at taste F2 i debitorkartoteket, vil C5 automatisk benytte standard debitoren som skabelon. Hvis der er oprettet flere standard debitorer, vil C5 vise en oversigt over disse standard debitorer, således at man kan vælge, hvilken én der skal tages udgangspunkt i.

Standard debitor i ældre C5 versioner

I ældre versioner af C5 findes feltet Standard ikke i debitorkartoteket. For at oprette en kundeskabelon i disse versioner, skal man i stedet, oprette en debitor med kontonummeret standard. Det vil sige, at du opretter en kunde, nøjagtig som du plejer at oprette kunder, men i feltet Konto skriver du standard.

I disse versioner er det kun muligt at have én standard debitor.